webshop

Guide: Vælg den rigtige webshop løsning

Har du et ønske om at starte en webshop, eller har du på nuværende tidspunkt en, som du ikke er tilfreds med grundet systemet?

Det kan være en videnskab i sig selv at vælge den rigtige webshop løsning.

Derfor vil vi i det nedenstående give dig et overblik over nogle af de mest populære løsninger, der på nuværende tidspunkt pryder markedet. Vi giver dig herunder indblik i nogle af de fordele samt ulemper, der er ved de enkelte. Vores forhåbning er dermed, at vi kan være med til at gøre markedet lidt mere overskueligt for dig.

Hvad er vigtigt at have in mente, når man skal vælge mellem webshop løsninger?


I første omgang er det vigtigt, at man kender til sine behov. En webshop løsning har til hensigt at støtte op omkring de aktiviteter, der er i virksomheden. Derfor er det vigtigt, at valget af system ikke sker på baggrund af popularitet blandt løsninger, men at det i stedet sker på baggrund af de behov, som du samt virksomheden har.

Er dit mål eksempelvis, at webshoppen skal skaleres til andre lande i Europa, så bør du ikke vælge en af de webshop løsninger, som ikke tilbyder lagerstyring på tværs af landedomæner. Ender du med en sådan løsning, kan det komme til at koste dig dyrt i forhold til at skulle integrere ekstern lagerstyring.

Vi skal skynde os at understrege, at det er svært at tilfredsstille alle de ønsker, man måtte have til sin webshop. Nogle gange er man nødt til at gå på kompromis, og derfor er det vigtigt, at man kan prioritere imellem sine behov.

Disse spørgsmål kan lede dig på rette vej

Nedenstående spørgsmål har til hensigt at give dig et billede af, hvad du har behov for i din virksomhed. Svarene på spørgsmålene vil være nogle af de behov, som du står med. Disse skal du have in mente, når vi gennemgår webshop løsninger senere i artiklen.

 • Skal din webshop udelukkende sælge varer i Danmark, eller er der behov for at kunne åbne forretningen i udlandet?
 • Ønsker du, at lagerstyringen er en del af webshop systemet, eller ønsker du i stedet, at lagerstyringen skal foregå via dit økonomiprogram eller et andet tredjepartssystem?
 • Skal du benytte varianter i din forretning? Dette gør sig særligt gældende, hvis man eksempelvis sælger tøj. En t-shirt kan have mange farver og kan købes i forskellige størrelser.
 • Skal webshop løsningen kunne håndtere såkaldte “bundle prices”? Her bør man være særligt opmærksom på, at webshop systemet også kan håndtere lagerstyringen korrekt.

Ovenstående spørgsmål er et udpluk af dem, man med fordel kan stille sig selv, når behovet skal afdækkes. Selvom man ofte hører, at systemer såsom Shopify eller WordPress WooCommerce er nogle af de mest populære i hele verden, så er det ikke ensbetydende med, at det er det rette valg for dig.

Et nærmere kig på 3 af de mest populære webshop løsninger


Vi vil herunder zoome ind på nogle af de webshop løsninger, som udmærker sig på markedet i dag. Disse 3 er blevet udvalgt grunder populariteten samt vores viden om de egenskaber, de hver især besidder. Vi skal dog skynde os at sige, at der findes mange flere systemer derude. Lyder en af disse tre derfor ikke som et system, du vil kunne få din forretning til at passe ind i, så frygt ej – der er stadig et hav af muligheder derude.

Shopify – En webshop løsning du ikke må undervurdere

Med Shopify får du en all-in-one løsning. Alt fra lagerstyring til håndtering af ordrer foregår igennem Shopify. Derudover har du mulighed for at tilknytte et hav af “apps” og integrationer, som giver dig en frihed til eksempelvis at koble dit regnskabsprogram til din forretning.

Shopify er i dag en af de mest populære webshop løsninger på verdensplan. Det skyldes blandt andet, at de tekniske barrierer for at styre en webshop på Shopify er utroligt lave. Det kræver ikke mere end et par timers oplæring, så kender man til 80% af de vigtigste funktioner på en Shopify webshop.

Fordele ved Shopify

 • Du får en webshop løsning, som alle kan styre. Det er nemt og enkelt at redigere sine sider, opdatere produkter og afsende ordrer.
 • Du har mulighed for at få en gratis prøveperiode. Denne periode er på 14 dage.
 • Alle Shopify-shops kører på deres CDN-servers. Derfor er du sikret en utrolig hastighed på din webshop. Dette er en af de fordele, man skal være særligt opmærksomme på!
 • Der findes mange udviklere, som arbejder med Shopify. Du vil derfor altid kunne få hjælp til din webshop.

 

Ulemper ved Shopify

 • Du skal betale et månedligt gebyr for at være på Shopify.
 • Du skal betale et mindre transaktionsgebyr til Shopify.
 • Det kan godt være en udfordring at ændre i sin checkout.
 • Shopify er mere låst end andre open-source systemer såsom Magento.

Ønsker du at læse mere om Shopify, så kan det gøres her.

Magento – Den mest populære platform i verden

Magento er en open-source webshop platform, som du med fordel kan overveje, hvis du ønsker et system, der kan tilpases 100% dine behov. Med mere end 2.000 udvidelsesmoduler får du her en platform, som ingen grænser har. Man skal dog være ganske teknisk kyndig, hvis man skal kunne opretholde en Magento webshop, hvilket i sidste ende kan koste dyrt.

Mange større webshops vælger at rykker over til en Magento løsning. For at det bliver en profitabel investering, så kræver det dog (som hovedregel), at webshoppen har en vis størrelse.

Fordele ved Magento

 • Open Source system
 • Kun fantasien (og økonomien) sætter grænser for, hvad du kan få lavet på denne webshop løsning.
 • Velegnet til at drive forretning i flere lande.

 

Ulemper ved Magento

 • Der findes meget få danske udviklere, der er i stand til at hjælpe med Magento. (Kvaliteten af det udførte arbejde er meget svingende)
 • Det kan være et rigtigt svært system selv at styre, hvis ikke man er teknisk dygtig.
 • Kræver ofte dyre hostingaftaler, da hjemmesiden ellers risikerer at bryde ned.
 • Man vil skulle afsætte større summer til at holde webshoppen vedlige samt udvikle løbende.

Du kan læse mere om Magento her.

WordPress & WooCommerce – den billige løsning at komme igang med

De fleste kender allerede til WordPress, som er verdens største open source løsning til hjemmesider. Typisk benyttes WordPress til blogs og nyhedssites, men med det populære WooCommerce-plugin omdannes en klassisk WordPress-løsning til en webshop løsning.

Vælger man denne løsning, så kan man lynhurtigt komme i gang uden at skulle have alt for mange penge op af lommen. Omvendt er denne løsning desværre også kendt for at være en kende ustabil, hvis ikke siden sættes op korrekt. Det kræver en smule teknisk snilde. Man har dog rig mulighed for at hente hjælp fra dygtige webudviklere.

Fordele ved WordPress WooCommerce

 • Det er billigt at komme igang.
 • Du har et enormt stort udvalg af plug-ins, du kan vælge imellem.
 • Det er relativt let at styre, selvom man ikke har de store tekniske evner.

 

Ulemper ved WordPress WooCommerce

 • Du skal selv stå for at hoste din hjemmeside. Sørg for at vælge en god host, da du ellers risikerer, at din side må bukke under ved mange besøgende.
 • Løsningen kan godt være ustabil.
 • Du skal være meget opmærksom på sikkerheden – desværre ses det ofte, at WordPress-løsninger hackes.

Du kan læse mere om WordPress her og WooCommerce her.

Hvilken webshop løsning skal jeg vælge?


Spørgsmålet er noget nær umulig at besvare, uden at kende til den givne situation, du og din forretning står i. Vi håber dog, at ovenstående har kunnet give dig nyttig viden samt inspiration til, hvilken webshop løsning der er den rette for dig.

Skulle du sidde inde med spørgsmål eller lignende, så sidder jeg naturligvis klar til at give mit besyv med. Til trods for, at jeg ikke er webudvikler, så har jeg højst sandsynligt nogle vigtige perspektiver, der er værd at have in mente, når du skal vælge iblandt de mange webshop løsninger.

You may also like