Nyt projekt – Forsikring og bilforsikring

Mit nyeste projekt handler om forsikring eller mere specifikt bilforsikring, da jeg synes, at det er en spændende branche.

Om bilforsikring

Bilforsikring (også kendt som bilforsikring eller autoforsikring) er forsikring for biler, lastbiler, motorcykler og andre køretøjer. Den primære anvendelse af bilforsikring er at yde finansiel beskyttelse mod fysisk skade og / eller personskade, som følge af en trafikulykke. De nærmere vilkår for køretøjets forsikring varierer fra selskab til selskab. I mindre grad køretøjets forsikring kan desuden tilbyde finansiel beskyttelse mod tyveri af køretøjet og eventuelt skade på køretøjet. (kilde: Wikipedia)

Bilforsikring i Danmark

Danmark var en af de første land i Europa til at introducere lovpligtig ansvarsforsikringen, som har været lovpligtig siden 1913. Forsikringspligten gælder dog ikke stat og kommuner, som er selvforsikrede. Ifølge Færdselsloven skal forsikringen dække personskade eller tab af forsørger på indtil 50 mio. kr. og tingskade på indtil 10 mio. kr. ved hvert enkelt uheld (2010). Beløbene reguleres hvert år. (Klide: http://denstoredanske.dk/)

Forsikringsselskaber, der vil tegne denne forsikring, skal have koncession, godkendelse, hertil af Finanstilsynet. Forsikringsselskabet er forpligtet til at tegne forsikringen for enhver forsikringspligtig på selskabets almindelige betingelser, som er fastsat i overensstemmelse med den risiko, der overtages. Forsikringen dækker i Europa samt i en lang række lande, der er tilsluttet den såkaldte grøntkort-ordning. (Klide: http://denstoredanske.dk/)

Jeg glæder mig til at fortælle jer mere om det…

I mellemtiden kan I følge med på Bilforsikring | Billig | Sammenlign pris, dækning og find den bedste og billigste | Bil | Forsikring