Hold og ondt i nakken

Ondt og hold i nakken

Ondt og hold i nakken

Mange af os bruger det meste af dagen på at stirre ind i computere eller ned på vores smartphones. Det har vores nakker ikke godt af i længden og derfor har 20 procent af os oplevet smerter i nakken inden for de seneste tre måneder.

Ondt og hold i nakken er typisk et resultatet af at vores muskler bliver svækket over tid af dårlige arbejdsstillinger eller misbrug. Hvis du ser ned i din computerskærm hele dagen kan det betyde, at dine muskler omkring halsen bliver trætte og overbebyrdet. Kørsel i lange perioder eller et stort forbrug af din smartphone, kan have samme effekt. Hvis du gør dette dag efter dag kan det svække dine muksler omkring halsen.

Udstrækning kan af halsmusklerne kan forhindre ondt eller hold i nakken

Start med at sætte din skærm i øjenhøjde. Sæt dig ret op og undgå skæve vinkler når du arbejder. Det er en god start. Når du kører eller kigger på din smartphone skal du huske at tage hyppige pauser og undgå, at din hals bøjet fremad for lang tid af gangen. Nøglen til at undgå og løsne op for en stiv nakke er udstrækning samt bevægelse. Her er nogle udstrækningsøvelser du kan prøve på dit skrivebord eller i bilen, der kan hjælpe dig med at undgå en ondt og hold i nakken:

  • Rul dine skuldre bagud og ned 10 gange
  • Klem skulderbladene sammen 10 gange
  • Skub dit hoved bagover ind i sædet på din bil eller dine hænder og hold spændingen i 30 sekunder
  • Rul din skuldre op til dine øre 10 gange på hver side

 

Læs mere om ondt i nakken eller hold i nakken:

Kilder

http://www.spine-health.com/conditions/neck-pain/stiff-neck-causes-symptoms-and-treatment
http://www.spine-health.com/conditions/neck-pain/treatment-stiff-neck
http://www.webmd.com/a-to-z-guides/tc/neck-problems-and-injuries-topic-overview

You may also like