BMI, BMI beregner

BMI beregner og Body Mass Index

Hvad er BMI?

BMI er en persons vægt i kg divideret med kvadratet på højden i meter; dvs vægt / højde i anden. World Health Organization (WHO) klassificerer forholdet mellem vægt og højde ud fra et Body Mass Index. Du kan beregne dit BMI med denne BMI beregner.

 

BMI måler ikke kropsfedt direkte, men forskning har vist, at BMI hænger lidt sammen med ens kropsfedt, da overvægtige personer har en mere fedt. Endvidere synes BMI at være så stærkt korreleret med forskellige sygdom herunder især livsstilssygdomme såsom forhøjet blodtryk og diabetes. Generelt BMI er en billig og nem at til screening for over- og undervægt.

BMI Calculator for voksne

Hvordan bruges BMI?

En højt BMI kan være en indikator for en for høj fedtprocent, og BMI kan derfor let anvendes som et screeningsværktøj. Men det er ikke en diagnose af kroppens fedme eller sundhedstilstand. En god måde at visualisere personer med forskellige BMI’er er denne beregner, der afbilleder en person, som funktion af personens BMI.

At afgøre om en persons BMI er en sundhedsrisiko kræver en lægefagligvurdering. Disse vurderinger kan omfatte tykkelsen af huden, evalueringer af kost, fysisk aktivitet, familie historie, og andre passende sundhedsdata.

Læs mere om BMI i artiklen: BMI beregner | Body Mass Index | Mænd, kvinder, børn | Test

You may also like